جهت انتقاد و مرجوعی محصول خود فرم زیر را تکمیل نمایید
سوالات متداول
۱- رُس بستن از پایین ظرف عسل شروع می شود و به مرور همه ظرف را در بر می گیرد و همه ظرف، رُس می بندد و سفت می شود انگار که مواد قندی عسل ته نشین شده است. ولی شکرک زدن از بالای ظرف شروع می شود. بنا بر این اگر سفت شدن عسل از پایین شیشه عسل شروع شود و منظره ای شبیه رسوب کردن و ته نشین شدن مواد قندی عسل ایجاد شود، این عسل طبیعی و مرغوب است و اگر سفت شدن عسل از بالای شیشه عسل شروع شود این عسل تقلبی و مصنوعی است.
۲- در رُس بستن عسل، دانه های بلوری تشکیل شده بسیار ریز است و زیر زبان و یا بین انگشت احساس نمی شود. عسل رُس بسته مثل کره سفت شده است ولی هیچ دانه شکری در آن وجود ندارد که زبری آن احساس شود. ولی در شکرک زدن دانه های بلوری تشکیل شده بزرگ است و دانه های شکر کاملا بین دو انگشت یا بر روی زبان احساس می شود. ( رس بستن و شکرک زدن )
۳- در رُس بستن اگر شیشه عسل را در آب ولرم یا روی رادیاتور شوفاژ بگذاریم پس از چند ساعت عسل به حالت اول بر میگردد و مثل روز اول، مایع میشود ولی در شکرک زدن، اگر شیشه را در آب ولرم یا روی رادیاتور بگذاریم هیچ تغییری نمی کند. بنا بر این اگر شیشه عسل سفت شده را در ظرف آب گرم قرار دهیم و بعد از چند ساعت عسل مایع شود، این عسل کاملا مرغوب و طبیعی است ولی اگر شیشه عسل سفت شده را در ظرف آب گرم قرار دهیم و بعد از چند ساعت عسل مایع نشد، این عسل تقلبی و مصنوعی است.( رس بستن و شکرک زدن )
۴ – عسل رُس شده به محض ورود به دهان با بزاق دهان آب میشود اما عسل شکرک زده نیاز به جویدن دارد و به دندان می چسبد و به سختی با بزاق دهان مخلوط میشود. بنا بر این اگر عسل سفت شده وقتی به دهان گذاشته شود به راحتی آب شود این عسل کاملا مرغوب است ولی اگر در دهان به راحتی آب نشود و به دندان ها بچسبد این عسل تقلبی است.( رس بستن و شکرک زدن )
۵ – عسل رُس بسته در برابر برش سطحی مقاومت ندارد اما شکرک مقاومت میکند و قاشق را بهخود میگیرد. اگر نوک یک قاشق را به صورت آهسته روی سطح یک عسل رس بسته بکشید خیلی راحت برش می خورد مثل برش کره حیوانی و دربرابر قاشق مقاومت نمی کند ولی عسل شکرک بسته در برابر فشار قاشق مقاومت کرده و حالت چسبناک و سختی برای حرکت قاشق ایجاد می کند و باید فشار زیادی به قاشق وارد کرد تا بتوان تکه ای ازآن جدا کرد.
بنابراین اگر چاقو یا قاشق بدون اینکه بچسبد بر روی عسل سفت شده حرکت کند این عسل خالص و طبیعی است و اگر چاقو یا قاشق به عسل بچسبد و به سختی بر روی عسل حرکت کند این عسل تقلبی است.
با این پنج روش می توانیم به طور قطعی بگوییم که عسلی که سفت شده آیا شکرک زده یا اینکه رس بسته است؟ اگر شکرک باشد، عسل تقلبی است و اگر رُس باشد عسل طبیعی است.
سفت شدن عسل چیزی جز پدیده «بلورین شدن» یا «کریستالیزاسیون» نیست و دلیل سفت شدن عسل این است که بیش از هشتاد درصد از عسل طبیعی را ترکیبات قندی طبیعی مثل فروکتوز (قند میوه)، مالتو (قند شیر)، گلوکز و … تشکیل می دهد و حدود۱۸ درصد عسل را هم آب تشکیل می دهد.
به همین خاطرعسل، در اصل باید جامد باشد ولی به دلایلی مایع است و به محض اینکه شرایط آماده شود عسل، جامد می شود. همه عسل های خالص و مرغوب رُس می بندند البته مدت لازم برای رُس بستن عسل های مختلف با هم تفاوت دارد و بستگی به عوامل محیطی (از قبیل رطوبت ، دما) و ترکیبات عسل (میزان مواد قندی ، آنزیم دیاستاز) دارد.
دیاستاز آنزیم بسیار مفید عسل است که زنبورهای عسل این آنزیم را به شهد عسل اضافه می کنند. اگر عسل دارای دیاستاز باشد نشانه زنده و مرغوب بودن عسل است. دیاستاز ذرات خیلی ریز عسل را به خود جذب کرده و باعث ته نشینی و رسوب کردن عسل و کدر شدن آن می گردد.بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت که اگر عسل بعد از مدتی رُس ببندد و سفت شود حتما طبیعی و سالم است ( بر عکس آنچه مردم فکر می کنند)
41/1113-1 غ788825800
تلفن: 44685139 – 44685129 – 44685108
شبکه اجتماعی: 09031706919