روغن کُلزا روغنی است که از دانههای کلزا به دست میآید.روغن کلزا به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و نداشتن کلسترول از کیفیت تغذیهای بالایی برخوردار است و بین ارقام و در شرایط مختلف تنوع زیادی در ترکیب اسیدهای چرب آن مشاهده میشود. کاشت کلزا که به عنوان یکی از گیاهان دانه روغنی مهم در مناطق معتدله و دارای طیف نسبتاً وسیعی از سازگاری اقلیمی است که بسیار مورد توجه قرار گرفته. دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است. کلزاهایی که از آنها روغن استخراج میشود را کانولا مینامند.
روغن کلزا فاقد کلسترول بوده و نسبت به همه روغنهای خوراکی در جهان کمترین چربی اشباع را دارد.دانه های کلزا دارای روغن فراوانی می باشد از رو به دست آورن روغن کلزا از اهمیت فرئوانی برخودار است. از روغن این گیاه در انواع صابون ها ، شوینده ها و … استفاده می شود.
تولید امگا ۳ و امگا ۶
روغن کلزا سرشار از دو نوع اسید چرب است که برای بدن انسان حکم کیمیا را دارد، چون این دو نوع اسید در بدن تولید نمی شوند.اولی «اسید آلفا لینولنیک» (امگا ۳) است که از بدن در مقابل حملات قلبی حفاظت کرده و موجب کاهش کلسترول بد بدن میشود. اسید چرب بعدی «اسید لینولئیک» یک اسید چرب امگا ۶ است. این اسید برای مغز بسیار مفید است و در رشد نوزادان نقش بسزایی دارد. هر دو اینها برای بدن ضروری هستند و هر دو در گروه چربیهای سالم غیراشباع قرار دارند.
تأمین ویتامین E مورد نیاز بدن
استفاده از روغن کلزا در یک وعده غذایی یک چهارم ویتامین E مورد نیاز بدن را تأمین میکند. این ویتامین نوعی آنتی اکسیدانت است که از چربیها و پروتئینهای بدنتان در مقابل تخریبها محافظت میکند.ویتامین E موجب کاهش احتمال بیماریهای قلبی، سرطان و اختلال حافظه میشود.
عمده خواص روغن کلزا:
- تسکین درد رماتیسم
- رفع گرفتگی عضلات
- ضد تشنج
- برطرف کننده مشکلات پوست
- درمان برونشیت
- تقویت قلب
- ضد التهاب
- کاهنده تورم و التهاب
- کاهش لخته های خونی
- کاهش چربی خون
- کاهش چربی شکمی
- کاهش خطر ابتلا به دیابت
- کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی
- کاهش خطر ابتلا به بیماری سندرم متابولیک
- ضد سرطان رود
- مقابله با پیری و آکنه
- و…
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.